ВИДЕО: Десподов вкара на Олипиакос, но не бе достатъчно: Грандът наби ПАОК и ги свали от върха


ВИДЕО: Десподов вкара на Олипиакос, но не бе достатъчно: Грандът наби ПАОК и ги свали от върха
Снимка: Instagram/Despodov

4000 0

ПАОК с Кирил Десподов загуби дербито на 23-ия кръг в гръцкото първенство срещу Олимпиакос и бе свален от върха. Грандът от Солун вече е втори, а на върха се настани АЕК Атина, които имат точка повече.

Българинът започна титуляр и остана през всичките минути на терена. Той изравни за ПАОК в 39', след като Фран Наваро бе открил в 29'. През втората част обаче Олимпиакос вкара още 3 гола, дело на Даниел Поденс и Айуб Ел Кааби на 2 пъти, и си тръгна с трите точки от "Тумба".

Гостите поведоха в мача, като в 29-ата минута Фран Наваро реализира с изстрел от наказателното поле. Голът му бе прегледан с ВАР заради съмнения за засада и в крайна сметка бе признат за редовен - 0:1 в Солун.

Десет минути по-късно ПАОК изравни благодарение на българската си звезда. Янис Константелиас бе изведен в наказателното поле, но загуби топката между двама защитници и тя стигна до дебнещия в наказателното поле Десподов. Той шутира по земя с десен крак, за да върне "двуглавия орел" в мача - 1:1.

През второто полувреме Олимпаикос отново стигна до аванс - в 55' Даниел Поденс наказа ПАОК с красив гол, реализиран от позиция извън наказателното поле за 1:2. Шутът му намери горния десен ъгъл.

В 83' гостите нанесоха трети удар по лидера в класирането. Поденс намери Ел Кааби в наказателното поле и той от движение стреля с ляв крак, за да спре топката в мрежата на солунския гранд - 1:3.

Две минути по-късно Десподов имаше добра възможност да върне един гол пасив, като стреля от близко разстояние, но стражът на Олимпиакос отрази удара му. В 90' пък Ел Кааби вкара втория си гол в мача и оформи разгромното 4:1 за гостите от Пирея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички