В Шотландия не решиха "ребуса" дали Тонев е расист


В Шотландия не решиха "ребуса" дали Тонев е расист

1302 0

След заседание на Шотландската футболна асоциация ръководният орган на местния футбол така и не излезе с решение по казуса "Александър Тонев".

Както е известно, на първа инстанция българският национал беше признат за виновен за използване на расистки обиди към Шей Лоугън, като беше наказан със сериозна глоба, както и с лишаване от състезателни права за 7 двубоя. 

От клуба му Селтик обжалваха веднага решението на Дисциплинарната комисия, като дори се заканиха да стигнат до Лозана, тъй като са уверени в невинността на българина.

За днес беше насрочено решението по казуса, свързан със Сашо Тонев, но от асоциацията прецениха, че имат нужда от допълнително време, за да разрешат "ребуса".

Трибуналът, който е висшият изпълнителен орган в шотландския футбол, заседава след 20:00 часа българско време, но след заседанието обяви, че решението за Тонев ще бъде оповестено след 2 седмици.

По-рано днес излезе информация от BBC, че обжалването на Селтик и Тонев ще бъде прието и името на българина ще бъде изчистено. Сега обаче крилото ще трябва да изчака още половин месец, в който ще е с етикет "расист". Българският национал, който присъства на изслушването, е свободен да играе, докато Шотландската футболна асоциация не се произнесе. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички