Селтик стига до Съда в Лозана, за да защити Сашо Тонев


Селтик стига до Съда в Лозана, за да защити Сашо Тонев

1663 0

Селтик продължава да вярва в невинността на Александър Тонев по обвиненията срещу него в расизъм и да го подкрепя. Нещо повече - ако българинът загуби обжалването на своето наказание от 7 мача за расистки обиди по адрес на играча на Абърдийн Шей Лоугън, шотландският клуб ще отнесе случая до Спортния арбитражен съд в Лозана. Това заяви треньорът на "детелините" Рони Дейла.

"Ако в четвъртък няма нищо ново по случая, ние ще извървим целия път. Не съм адвокат, но ще се консултирам с клуба какво можем да предприемем. Но ние трябва да направим всичко за Алекс. Не мога да разбера този случай, не е честно, когато се взема решение възоснова на дума срещу дума. Ако бъде ясно доказано на обществеността, че Тонев е виновен, ние не бихме го извинили. Ние не подкрепяме расизма и ако нашият играч го е направил, ще бъде неприемливо. Но аз все още вярвам на Алекс. Той настоява, че никога не е използвал тези думи. Трябва да докажем, че не бива хората да бъдат съдени без доказателство", категоричен е специалистът.

Рони Дейла впечатли със загрижеността си за бъдещето и за името на българския национал.

"Притеснява ме, че кариерата на Тонев ще бъде опетнена от това. Той завинаги ще бъде известен като футболиста расист. Това може да съсипе живота на един човек и никак не ми харесва. Ако има доказателства, ние ще ги приемем, но аз продължавам да вярвам на Алекс", сподели наставникът на Селтик.

Жалбата на Александър Тонев ще бъде разгледана от Шотландската футболна асоциация на 4 декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички