Искаше да смени Бербатов с него: Голямата и скъпа грешка на Фъргюсън в Манчестър Юнайтед


Искаше да смени Бербатов с него: Голямата и скъпа грешка на Фъргюсън в Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages

49261 0

Макар и един от най-великите треньори в историята не само на Манчестър Юнайтед, но и на футбола - Сър Алекс Фъргюсън, също понякога е взимал грешни решения. 

На фона на купищата успешни футболисти, преминали през "Олд Трафорд" през неговия период, личат и имената на такива, които няма да бъдат запомнени с нещо добро.

Трансферите на играчи като Кристиано Роналдо, Ерик Кантона, Уейн Рууни, Димитър Бербатов и много други остават в историята като част от най-добрите за всички времена. Сър Алекс определено имаше добро око за качествените играчи, но понякога то му изневеряваше.

Още: Легенда на Манчестър Юнайтед "разфасова" отбора с 12 брутални думи

И то сериозно

Много подходящ пример за това е привличането на Тиаго Мануел Диаш Корейра или по-известен като Бебе. Португалският нападател облича червената фланелка през 2010-та година от Виктория Гимараеш за сумата от 7.4 милиона паунда. Това е неговата откупна клауза, а сделката се състои само 5 седмици, след като играчът преминава при "белите ангели" от Естрела.

В първия си сезон за Юнайтед Бебе записва едва 2 гола в 7 мача, които са и единствените му за английския колос. Това далеч не оправдава сериозните очаквания, които му биват възлагани. Той е взет като алтернатива на Бербатов.

Още: След двугодишно отсъствие: Оле Гунар Солскяер се завръща на тъчлинията и то близо до България

Впоследствие стои далеч от клуба, преотстъпван многократно в тимове като Бешикташ, Рио Аве и Пасош де Ферейра.

Времето му на Острова изтича през лятото на 2014-а година, когато преминава в Бенфика за сумата от 3 милиона евро. Така Манчестър успява да си върне част от инвестираните в него средства, които хич не са малко.

Колко струваше този провал на клуба?

Години по-късно параметрите по договора му стават публично достояние. Освен цената, която Юнайтед плаща за правата му, ясно е и месечното възнаграждение, което нападателят получавал във Висшата лига.

Още: За 30+ години в Манчестър Юнайтед: Само сър Алекс Фъргюсън и Тен Хаг са имали този критичен проблем

За трансфера Бебе получил хонорар от 500 000 паунда, платени на 5 вноски по 100 000 паунда между 2010 и 2014-а година. Това далеч не малка сума за онези години и то за играч със 7 мача в отбора.

През този период португалецът бивал възнаграждаван с около 1 милион паунда на сезон, които продължили да се изплащат дори година след напускането му. А, ако се чудите къде е той в момента - все още играе. Подвизава се в Реал Сарагоса, където е под наем от Райо Валекано.

Кое е попадението, с което Бербатов накара Висшата лига да се влюби в него (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички