Стоичков: Радвам се, че България реагира бързо и перфектно на заплахата от коронавирус


Стоичков: Радвам се, че България реагира бързо и перфектно на заплахата от коронавирус
Снимка: принтскрийн

3669 0

Най-известният български футболист Христо Стоичков похвали България за начина, по който се справя с коронавируса. Той говори и какво мисли за подновяването на футбола след пандемията и какви промени очаква в любимата игра на милиони.

"Радвам се, че моята страната беше една от първите, които ограничиха разпространението на коронавируса възможно най-много. България реагира бързо и перфектно благодарение на предприетите мерки. Поради тази причина ние сме едни от най-слабо засегнатите, както по брой заразени, така и по смъртни случаи", коментира легендата пред Tuttomercatoweb.com.

"Колкото до подновяването на футбола, на първо място трябва да бъде здравето на играчите треньорите, реферите и другите служители на мача. Няма нищо по-красиво от футбола, който започва отново, липсваше на всички. Ако правителствата смятат, че опасността е отминала, ние, футболните хора, трябва да сме щастливи. Бундеслигата започна този уикенд. Надявам се германците с известния си ред да бъдат пример за останалите. Нетърпелив съм за рестарта", допълни той.

Запитан какво ще промени вирусът във футбола, Стоичков заяви: "Надявам се да стане по-устойчив. Винаги съм бил много критичен към трансферите. Стигнахме до 222 милиона евро с Неймар, това няма смисъл. И това не е единственият случай на невероятни трансфери, нито един играч не може да струва толкова много. Заплатите са много високи. Коронавирусът ще повлияе сериозно на финансите във футбола, но няма да понижи качеството на играчите". По-рано той се бе обявил за завършване на сезона в Ла Лига (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички