Олимпиакос се оказа прекалено силен за Бербо и компания


Олимпиакос се оказа прекалено силен за Бербо и компания

1037 0

ПАОК загуби с 0:2 дербито с Олимпиакос от 6-ия кръг на гръцкото първенство. Димитър Бербатов започна мача на пейката и се появи веднага след почивката.

Браун Идейе и Лука Миливойевич убиха интригата още през първата част. След това гостите просто се стараеха да запазят аванса си и се справиха перфектно.

Гостите от Пирея откриха при първата си добра ситуация. В 27-та минута Браун Идейе се озова зад защитата на ПАОК след страхотен пас на Костас Фортунас. Той овладя топката, преодоля двама защитници на домакините и стреля покрай вратаря на солунския тим. 

Домакините опитаха да реагират, като много активен по фланга беше бившият играч на "Левски" Гари Родригес, но неговите опасни центрирания не бяха оползотворени от съотборниците му. А за сметка на това гостите реализираха бърз втори гол в 36-ата минута. След центриране от корнер Лука Миливойевич се извиси над защитата на ПАОК и с глава опъна за втори път мрежата на домакините.

До почивката "черно-белите" се хвърлиха напред, но Роберт Мак и Стефанос Атанасиадис пропуснаха да реализират. След почивката Димитър Бербатов влезе, за да помага за обрат.

Още в 54-та минута българинът пробва да се разпише, но мерникът му изневери. Той беше пазен много добре от защитниците на гостите, които съзнаваха каква опасност може да създаде пред вратата им.

Това откри възможности за съотборниците му, но Йоргос Цавелас след корнер и Александрос Циолис пропуснаха изгодни положения.

Олимпиакос продължава с пълен актив от 18 точки след шест кръга, а ПАОК остава на петата позиция с 10 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички