Мишо Александров: Съветите на Клоп ми помагат и сега, имам приятели в Борусия


Мишо Александров: Съветите на Клоп ми помагат и сега, имам приятели в Борусия

7247 0

Българското крило на Легия (Варшава) Михаил Александров разкри любопитни подробности от престоя си в Борусия (Дортмунд). Именно срещу бившия му тим ще се изправи настоящият му в Шампионска лига. Националът сподели и с кой от настоящите играчи на немския клуб поддържа връзка, като разкри, че е научил много от треньора Юрген Клоп.

В Полша луднаха по жената на Мишо Александров

"Не ми се получи да играя в първия отбор на Дортмунд. Бях млад, липсваше ми опит при големите. Преди да дойда в Германия, бях записал 3 мача в Първа дивизия в България. Не успях, но не съжалявам, че бях там. Престоят в Германия ти дава добър урок за живота и за бъдещето", споделя българинът пред sport.se.pl.

"Докато тренирах там, много разговарях с Юрген Клоп. Той ми даде много съвети, които са ми полезни дори и сега. За мен той винаги ще бъде голям треньор. Бях най-младият в групата ни. Прекарах три години в Дортмунд, две от които тренирах с първия отбор", допълва Александров.

Бившият футболист на Лудогорец призна, че и досега общува със защитника Марсел Шмелцер. Наскоро двамата дори са разговаряли, но не е ставало въпрос за предстоящия сблъсък.

"Радвам се, че ще имаме възможност да се срещнем във Варшава. От моя период в клуба още е вратарят Роман Вайденфелер. Ценя много Куба Блажчиковски. Дори пристигнахме по едно и също време в клуба. Мисля, че бях единственият чуждестранен играч на Дортмунд, който знаеше как се произнася името му правилно", споделя крилото със смях.

Александров призна, че е горд, че бившият му клуб Лудогорец ще играе отново в групите на Шампионска лига.

"Първият път, когато се класирахме, никой не ни броеше. А ние събрахме 4 точки, бихме Базел. В групата с Реал Мадрид, Базел и Ливърпул завършихме последни, но това беше едно забавно приключение. В тези мачове не печелиш само точки и пари за клуба си, но и опит. Това е един различен свят. Футболистите на Легия ще спечелят много от тези мачове. За българските футболисти не се случва често да играят в Шампионска лига. Но аз бях късметлия да го направя два пъти. Бяха прекрасни моменти", завършва българският национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички