Във футбола все още има принципи и феновете в Дортмунд го доказват


Във футбола все още има принципи и феновете в Дортмунд го доказват

2229 0

Футболът се превръща все повече в бизнес и големите компании нахлуват мощно в топ първенствата на Европа. Един от изявените примери е Ред Бул Лайпциг, като през този сезон някогашното джудже е част от Първа Бундеслига, а в следващия кръг е домакин на Борусия (Дортмунд).

Гостуваща агитка обаче няма да има, след като феновете на "жълто-черните" отказаха да пътуват до Лайпциг и нямат никакво намерение да придат каквото и да е значение на спонсорирания от австрийската компания тим.

НАЙ-НАДЦЕНЕНИТЕ ТРАНСФЕРИ НА ЛЯТО 2016

"Начинът, по който е изграден новият отбор в Бунедслигата от Лайпциг, е срещу всичко, което ние асоцираме с футболната игра. Скандално е, че напълно комерсиална и маркетинг насочена компания от Австрия може спокойно да се състезава в елита на немския футбол. Това е насочено срещу всичките ни спортни и емоционални ценности.

За нас, последствията са ясно - не купуваме билети за този мач и не отиваме на двубоя на Борусия Дортмунд в Лайпциг", написаха феновете на "жълто-черните".

ПОИСКАХА ДА ЗАЛИЧАТ БАЙЕРН ОТ ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ

Вместо да пропътуват разстоянието от 400 километра, привържениците от "Стената" ще посетят двубоя на втория отбор на Борусия, който се състезава в 4-а немска дивизия. Резервите играят на стадион "Роте Ерде" - точно до дома на футболистите на Томас Тухел - "Вестфаленщадион".

След това те ще се съберат, но няма да гледат двубоя срещу Лайпциг, а ще го слушат по радиото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички