Илиев: Майка ми каза, че Индзаги може да ни стане треньор, но не се получи


Илиев: Майка ми каза, че Индзаги може да ни стане треньор, но не се получи
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3242 0

Българският национал Атанас Илиев даде подробно интервю за предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт, в което коментира куп теми, сред които престоя му на Ботуша, пропадналото назначаване на легендата Пипо Индзаги за треньор на неговия тим Асколи и евентуалното му завръщане в Ботев Пловдив. Нападателят говори и за ситуацията в националния отбор на България. 

"Направих доста добри мачове за тази една година и вероятно хората са останали недоволни. Започнах да получавам по-малко шансове и, като че ли хората не ме харесват. Можеше да е по-добра година. Честно казано, нещата тук се случиха в последния момент. Разбрах на 26 август за интереса, а на 29 август подписах.

Впуснах се в дълбокото, без да знам какво ме очаква. Относно Андреа Сотил, мога да кажа само хубави думи. 17 години Асколи не бе влизал в плейофите за Серия "А". Той и затова прие офертата от Удинезе, млад треньор е. Знаем къде е Серия "А" и къде е Серия "Б".

Надявах се да работя с Филипо Индзаги. Майка ми каза, че можел да ни стане треньор. С течение на времето разбрах, че двете страни не са се разбрали. Мисля, че постигнахме максимума през този сезон, с изключение на мача с Беневенто. По стечение на обстоятелствата и голови положение 19:1, те ни победиха с един гол.

Относно слуховете за мен, единственото вярно е, че Асколи иска да се раздели с мен, аз също го желая. Няма това уважение и отношение, които трябва да има. Дойде нов директор, който си кара италиански футболисти – съвсем нормално. Направих подготовка с Асколи, надявам се някой да се обади с оферта. От клуба казаха, че очакват. Имам договор, въпросът е такъв, че няма оферта, а те искат трансферна сума и нещата са малко по-трудни. Слуховете за Ботев, ако бяха истина, щяха да ме радват, но не са.

Засега не стои на дневен ред. Следя Ботев и началото на този сезон е много тегаво. Радвах се за третото място миналата кампания. Сегашното място на Ботев не е там. Мечтая да играя на "Колежа", нещата ще са много по-различни. Трябва да се изчака. Мисля, че нещата са си същите, каквито бяха и допреди тръгването на Валентич. Всички са си същите, но се надявам на някаква промяна".

Гледам мачовете на Левски, всичко в клуба е на високо ниво. Мисля, че ще продължат доста напред. Знаят, че у дома няма кой да ги бие. Според мен с Лудогорец са на едно ниво. В средата на сезона ще се види кой за какво ще се бори.

Чух се с помощника на господин Кръстаич, говорихме си как се чувствам, дали тренирам и дали може да се разчита на мен. Наистина за 2 години викаха доста хора, но мисля, че всеки, който е играл, е дал всичко. Някои се представиха добре, други – не. Надявам се да съм здрав и да дойде оферта. И не на последно място - да вкарвам голове, както мога".

Вижте всичко най-интересно около националния отбор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички