Отзвук в Испания: Направиха съпоставка между новия в Ботев Пловдив и Стоичков


Отзвук в Испания: Направиха съпоставка между новия в Ботев Пловдив и Стоичков
Снимка: Официален сайт на Ботев Пд

3684 0

Испанското авторитетно издание AS oтрази преминаването на халфа Антонио Перера от елитния Алавес в Ботев Пловдив. Медията акцентира върху факта, че легендарният български футболист Христо Стоичков е роден в града на "канарчетата".

"След четири сезона в клуба за Перера дойде време да започне нов етап в кариерата си – в България. За него нямаше място в отбора на Луис Гарсия Пласа. Той вече бе преотстъпван на Балканите – в хърватския Истра. Пловдив е град с 340 000 жители.

Има впечатляващи римски останки и е бил ключова стъпка за достигане от Рим до Константинопол, в Мала Азия. Христо Стоичков е роден в този град, но не е бил в Ботев или Локомотив, а е юноша на Марица.

Оттам тръгва в ЦСКА, където започва метеоритната му кариера, довела го до Барселона и превърнала го в емблема на каталунския клуб", пише в материала си мадридският AS.

 Играчът пропусна вчерашната контрола срещу Неа Саламина поради липса на тренировки с "канарчетата" и така той ще очаква дебюта си в следващите кръгове на родното първенство. 

Вижте повече за сделката!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички