Атанас Илиев разочарова на Ботуша, от Асколи умуват какво да го правят


Атанас Илиев разочарова на Ботуша, от Асколи умуват какво да го правят
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1651 0

Българският национал Атанас Илиев може да не остане в клубния си отбор Асколи, твърди сайтът "Пичинотайм". Нападателят не е оправдал очакванията на ръководството и изглежда кредитът на доверие към него изтича.

Илиев акостира на Ботуша през миналото лято, след като записа успешен сезон с "канарчетата". Той записа 28 срещи и отбеляза 16 гола за Ботев през сезон 2020/2021 и заслужи трансфера си в Италия. Но формата му в чуждестранната държава рязко спадна. Той записа общо 30 срещи в Серия Б, като само в 11 от тях е започвал като титуляр. Така общото му време на терена е 1182 минути.

27-годишният нападател реализира едва два гола през кампанията - срещу Лече и Козенца, и добави една асистенция срещу Фрозиноне. Той е отправил 37 удара към противниковите врати, от които само 8 са намерили очертанията.

Българинът има договор с Асколи до лятото на 2023 години, а фигурира и опция за удължаването му с още един сезон. Медията добавя, че треньорът Андреа Сотил вече търси нов нападател за тима си, като се водят преговори с Милан, за да остане младият камерунски таран Франк Цаджут. Сотил желае африканецът да остане за поне още една кампания под наем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички