Георги Костадинов донесе победа на АПОЕЛ (Никозия) и първото място на тима в лигата


Георги Костадинов донесе победа на АПОЕЛ (Никозия) и първото място на тима в лигата
Снимка: Оф. сайт на Арсенал (Тула)

1116 0

Българският полузащитник Георги Костадинов донесе успеха на АПОЕЛ (Никозия) в кипърското първенство, след като вкара в 62-ата минута за крайното 1:0. Костадинов се разписа с глава след центриране на Йоргос Ефрем от свободен удар.

Топката се хлъзна по фланелката на защитника Лаша Двали, а първоначално голът беше записан на него. В течение на мача делегатът на срещата обаче уточни, че попадението е на сметката на българина.

За Докса игра друг българин - Димитър Велковски

За Докса пълни 90 минути игра друг българин – левият бранител Димитър Велковски, който се справи добре.

С този мач завърши и редовния сезон на кипърското първенство, а АПОЕЛ има 59 точки на върха. Арис (Лимасол) е на второ място с 56, след като днес съсипа АЕЛ Лимасол с 4:0, за които не игра Георги Минчев.

АПОЕЛ доминираше и преди почивката, но борбеният Докса отказваше да се предаде. Само няколко минути след попадението на Костадинов, Йоргос Ефрем имаше чудесна възможност да удвои, но вратарят Кириаку се намести блестящо и извади изстрела в корнер.

Мачът се отвори в последните минути, като Докса опита да изравни, създавайки поредица от добри атаки, но без да притеснява Белец с кой знае какви голови ситуации.

С днешното попадение Георги Костадинов вече има три гола в първенството и общо 4 във всички турнири през сезона. Българинът е вкарал общо 7 за целия си период в в кипърския футбол. А ето как се справят другите българи в чужбина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички