Българите в италианската Примавера играха, но загубиха мачовете си


Българите в италианската Примавера играха, но загубиха мачовете си
Снимка: Оф. сайт на Интер

569 0

Отборът на Каляри в първенството на Италия до 19 години - Примавера, отстъпи на Наполи с 0:1, като и двамата българи в състава на гостите от Сардиния взеха участие в срещата.

Вратарят Велизар Илиев, който има повече от две години стаж в отбора, отново демонстрира сериозните си качества и заслужи най-много похвали, въпреки поражението. Юношата на Левски спаси поне още четири сериозни ситуации и остави своя отбор в мача до последно.

Пристигналият от Локомотив (Пловдив) флангови нападател Иван Сулев влезе като смяна в 66-ата минута на мястото на Делупо. Само 4 минути по-късно той получи и първата си възможност да се разпише, след като овладя топката в средната зона, влезе още навътре и стреля, но кълбото премина покрай дясната греда без сериозни опасности за вратаря на Наполи.

След променливо първо полувреме, играчите от Каляри се опитаха да натиснат през второто полувреме, но без успех. Единствения гол в мача беше реализиран от неаполитанците чрез Аластуей в 11-ата минута. В 94' и за гостите се откри страхотна възможност, но ударът на Конате беше блокиран от бранител на Наполи.

Така тимът на Каляри регистрира осми пореден мач без победа, а играчите на треньора Микеле Филипи са записали в тези осем срещи едва две точки. Все пак "рособлу" заемат 12-ото място с 28 точки след днешния си мач от 23-ия кръг.

В друга среща от Примавера 1 Аталанта се наложи с 2:0 над Интер (Милано), като българският атакуващ полузащитник Никола Илиев игра 68 минути за гостите. Петър Господинов започна мача от пейката и влезе в последните 30 минути за Имолезе, които пък отстъпиха с 1:2 при гостуването на Лацио в мач от същата възрастова група. А колко точно добър е Никола Илиев в Интер можете да научите тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички