Божидар Краев отиде на нов континент и подписа договор с пети клуб в кариерата си


Божидар Краев отиде на нов континент и подписа договор с пети клуб в кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

6199 0

Доскорошният национал на България Божидар Краев ще играе за пети клуб в кариерата си, след като подписа договор с новозеландския Уелингтън Финикс, който се състезава в шампионата на Австралия и по този начин се превърна в първия ни сънародник, който ще се подвизава в първенството на този континент!

25-годишният атакуващ футболист парафира с клуба като 'свободен агент' и се обвързва с него до лятото на 2024 година, след като контрактът му с датския Мидтиланд изтече в края на сезон 2021/22.

"Офертата от Финикс ме заинтригува. Имах няколко други възможности, но имах добро предчувствие за това. А-Лигата се разраства и става популярна и аз исках да бъда част от нея. Аз съм креативен играч и моята роля е да вкарвам и асистирам за голове. Искам да изиграя максимален брой маочве и да помогна на Финикс да достигне възможно най-високо класиране в лигата", каза бившият играч на Левски по време на своето представяне.

"Той е млад, което е положително. На 25 години е, което според мен е добра възраст. Също така е енергичен и когато говорих с него по телефона относно преместването му, той беше развълнуван да дойде в Нова Зеландия и да играе в А-лигата. Той е силен с топка в крака и измамно бърз за височината си. Той също така е технически добър и може да вкарва голове", бе коментарът на старши треньора Уфук Талай.

*Уелингът Финикс завърши миналата кампания на шесто място и с 10 точки пасив от лидера Мелбърн Сити. Това е клуб №5 в кариерата на Краев, който до момента е играл за Левски, Жил Висенте, Фамаликао и Мидтиланд!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички