Стоилов сложи ПАОК в топ 10 на победите му в Левски, но и призна, че е притеснен за реванша


Стоилов сложи ПАОК в топ 10 на победите му в Левски, но и призна, че е притеснен за реванша
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

6067 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори обширно след знаменитата победа на "сините" над ПАОК с 2:0 на "Герена" в първи мач от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Мъри отчете, че мачът е бил "отличен" за неговия отбор, но призна, че е можело да бъде още по-хубаво, ако "сините" бяха реализирали трето попадение.

Мъри на няколко пъти подчерта, че се притеснява за реванша в Солун, тъй като е видял много силен ПАОК. Той постави днешната победа в топ 10 на най-големите си победи начело на Левски, а за реванша подчерта, че ще бъде важно да се търси нов гол във вратата на ПАОК. Стоилов не пропусна да благодари и на привържениците за всеотдайната подкрепа.

Ето какво каза Станимир Стоилов след победата:

"Да, това беше един отличен мач за Левски. Една прекрасна „синя“ вечер, която въпреки проблемите и сериозния противник успяхме да изиграем мача по най-добрия начин. Отбелязахме голове и същевременно не допуснахме шансове пред нашата врата. Можехме да решим мача с трети гол. С оглед на това, което видях в отбора на ПАОК, мисля, че победихме един голям отбор.

"Тази победа ни дава увереност, дава ни повече да мислим за фаза защита. Притеснявам се за втория мач. След прекрасната вечер, която подарихме на „сините“ фенове, се надявам да изиграем добър мач в Солун без нашите привърженици. Това беше Левски, който искам да радва хората. Не ме интересуваше чак толкова резултата. Видях Левски, който искаше да се бори.

Къде слагам тази победа в кариерата ми като треньор на Левски? Мога да я сложа в топ 10. Голям отбор, който игра 1/4-финал, с много добри футболисти. Видях един ПАОК, който ме притеснява за втория мач. Една изключително знаменита победа, защото клубът и привържениците имат нужда. Можеше и да не успеем, но начинът на игра беше достоен за уважение. Какъвто и да е другият мач, трябва да се представим по същия начин.

Трябва да успеем да отбележим гол. Това е истината. Ще бъде грешка, ако удържаме резултата с оглед на играчите на ПАОК. Трябва да използваме нашите силни страни. Съжалявам, че не можахме да решим мача с трети гол, защото имахме добри възможности.

Дали някой от контузените ще бъде готов за реванша? Не мога да кажа. Видяхте какви играчи взеха участие за ПАОК, ние чакахме до последно да пуснем тримата ни млади играчи. Ще се борим, важното е, че подарихме победата на тези хора. Най-важното е, че виждам щастливи левскари.

Благодаря на привържениците за уважението към мен, Левски и отбора и към целия клуб. Труден и важен момент беше за Левски. Моето завръщане в клуба е именно по тази причина – привържениците, които бяха загубили и последната надежда. Дадохме им капка радост, ако продължим така, ще бъде добре. За съжаление не мога нищо да им обещая, освен работа и честност. Останалото трябва да го показваме на терена и да се борим за него."

Ники Михайлов: Сърце, душа за Левски София!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички