Бербатов: Футболът без фенове е все едно си на тренировка


Бербатов: Футболът без фенове е все едно си на тренировка
Снимка: Instagram

1431 0

Българската футболна звезда Димитър Бербатов изказа своето мнение за мачовете без публика. Както е известно, почти всички първенства в Европа ги очаква такава съдба, когато и ако се подновят, след пандемията от коронавирус. Бившият нападател не изненада с мнението си, че за един футболист не е приятно да играе пред празни трибуни.

"Това ще има отрицателно въздействие. Ливърпул, например, със сигурност нямаше да обърне Барселона, ако мачът преди година се бе провел при затворени врати. Присъствието на феновете на "Анфийлд" беше решаващо, трудно ми е да си представя как щеше да е без публика. Очевидно се слуи така, както стана, и това бе един от най-големите обрати в историята. Така че, Ливърпул заслужава цялото ми уважение", коментира Бербатов пред "Бетфеър".

Българинът призна, че самият той е бил в такава ситуация преди години. "Играх срещу Рома с Байер в Италия зад закрити врати. И изобщо не ми хареса. Можете да видите, че и двата отбора чувстват едно и също. Изглеждаше като тренировка... само че това беше мач от Шампионска лига и трябваше да се мотивираш повече от всякога именно заради това", поясни Бербатов, който се разписа в този мач.

"Да излезете на терена и да не видите и един фен може да ви повлияе, въпреки че знаете, че мачът е важен, но умът и тялото ви ви казват, че е като тренировъчен мач. Това може да доведе до лошо представяне. И дава лошо усещане", завърши бившата звезда на България и Манчестър Юнайтед. А защо капитанът на Ливърпул не е поискал фланелката на Лео Меси в първия от тези два мача вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички