Капитанът на Ливърпул разкри защо не поиска фланелката на Меси при първата им среща


Капитанът на Ливърпул разкри защо не поиска фланелката на Меси при първата им среща
Снимка: Getty Images/Guliver

1813 0

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън призна, че когато за първи път се е изправил срещи лидера на Барселона Лионел Меси не му е поискал фланелката си. Това се е случило в първия полуфинал в Шампионска лига между двата тима през сезон 2018/19. Английският национал обясни защо не е поискал една от най-желаните футболни фланелки в света.

Във въпросния мач каталунците разгромиха гостите от Мърсисайд с 3:0, а в реванша пднаха с 0:4 на "Анфийлд" и отпаднаха от турнира. Впоследствие Ливърпул спечели надпреварата.

"Така се случи, че влязох на терена доста рано - Наби кейта беше контузен. За първи път в кариерата си бях на терена заедно с Меси. Естествено, не съм имал мисли като "Боже, това е той". Но няма съмнение, че да играеш срещу него и да го гледаш по телевизията са две съвсем различни неща. Той е много бърз", коментира халфът, цитиран от "Daily Mail".

"Дали съм мислил да си разменя фланелката с него? Не, това не влиза в моите правила. Когато играех за Съндърланд, Рой Кийн ми каза, че ако поискаш нечия фланелка, то гледаш този човек отдолу нагоре", допълни Хендерсън. А защо Филипе Луис никога не е искал фланелката на Лео, въпреки че много пъти е играл срещу него, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички