Антов се превърна в "талисман" за Монца, но има ли място в клуба? (ВИДЕО)


Антов се превърна в "талисман" за Монца, но има ли място в клуба? (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1235 0

Българският национал Валентин Антов се превърна в "талисман" за клубния си Монца в първия официален мач за клуба през новия сезон. Тимът на Берлускони прие Фрозиноне в двубой от първия кръг на турнира за Купата на Италия, като домакините се наложиха с 3:2.

Отлично представяне направи и българинът, който се включи в срещата със статута на "резерва". Той замени Марлон в 73-тата минута, когато съотборниците му видимо се нуждаеха от свежи сили, тъй като успяха да загубят аванса си от 2 гола, който събраха през първата част.

Така след десет минути игра се стигна и до финалното попадение в срещата, дело на Гюткяер. Последваха няколко важни намеси на българина в отбрана, които запазиха аванса на неговия тим и осигуриха продължаването му напред. Преди това той взе участие и при атаката, довела до победния гол за новака в Серия А.

Двубоят започна отлично за домакините, като до полувремето успяха да реализират две дузпи. Матия Валоти (25) и Джанлука Капрари (43) бяха точни за тима на Берлускони. След почивката настъпи обрат на терена и Фрозиноне изравни с голове на Хамза Хауди (52) и Бендамин Ласине Коне (56). 

Представянето на българина вероятно е една от последните му надежди, поради които може да се надява на оставане в клуба. От дълго време на Ботуша се спекулира с бъдещето на Антов, като се предполагаше, че ще бъде върнат в Серия "Б", където се подвизаваше с клуба си и през миналия сезон. 

Всъщност "трикольорът" се превърна в играча, записал най-много минути по време на лятната подготовка. Местната медия Monza-news установи, че сънародникът ни е рекордьор с цели 330 минути. От медията обаче смятат, че това не е положителен знак за бъдещето му, тъй като фаворит за позицията му ще остане новото попълнение Андреа Карбони. 

Журналистът Андреа Папачио прогнозира, че Антов ще се раздели с клуба до края на летния трансферен прозорец, а под заплаха остава и Лука Мароне, който е в подобна ситуация като на българския национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички