Иртиш с официална позиция по скандала с Херо, той ги обвини в "грозна лъжа"

Ръководството на казахстанския клуб Иртиш потвърди, че има намерение да се раздели с Димитър Димитров-Херо, но в същото време обвини българския треньор, че не се е явил на работа без уважителна причина.

"На 2 май треньорът на Иртиш Димитър Димитров и асистентите му Петър Колев и Георги Чиликов бяха поканени в клубния офис, където бе потърсена причината за отсъствието им от работното място без основателна причина за мача с Жетису (на 1 май)", се казва в съобщението на сайта на Иртиш.

Отвратителна постъпка с Херо в Казахстан потресе футболната общественост

Димитър Димитров - Херо е станал обект на нечувана за футбола постъпка, и то в отбора, чиито най-големи успехи бяха постигнати именно от българск...

Клубът в същото време е уведомил българина за намерението си да разтрогне договора с него във връзка с негативните резултати на тима. Димитров досега не е представил писмено обяснение за отсъствието си от тренировките и на мача на 1 май. Ръководството на клуба съобщава, че треньорът, въпреки последните събития не е отстранен от работа и в настоящия му контракт се явява действащ.

Малко след това и Херо даде своята гледна, като нарече написаното от клуба "нагла лъжа". "Ден преди мача имахме тренировка в 18.00 часа. Нашият администратор ми каза, че в 6 без 20 минути трябва да бъда в акимата (областната управа). Аз обясних, че това е последна тренировка преди мача, тя е много важна и не мога да я пропусна. Но в отговор чух, че моето присъствие  е задължително. На срещата присъстваха президентът на Областната федерация по футбол, началникът на Областното управление на туризма, директорът на клуба и още двама души, които не познавах. Обещаха ми, че разговорът ще отнеме не повече от 30 минути, но когато по мой адрес започнаха да говорят разни лоши думи, не издържах и си тръгнах.

И тръгнах за тренировката. До края на самото занимание оставаха 15-20 минути. И когато тренировката приключи, заедно с президента на Областната федерация по футбол, началникът на областното Управление по туризъм и спорт и директорът на клуба, на стадиона пристигна и акимът на Павлодарска област. Той извика охраната и заповяда, че мен и моите помощници не трябва да ни пускат повече, иначе ще си загубят работата. Никакво забавяне или отлъчване от тактическото занимание не е имало на другия ден. Просто охраната не ни пусна на стадиона. Към тях нямам претенции- не сме се карали, хората просто ми казаха, че изпълняват заповед. И ги разбирам. Накрая отидохме в апартаментите да гледаме мача на компютъра", разказва Димитър Димитров, каъо допълни, че ще търси правата си и във ФИФА.

Същевременно усилено се твърди, че Димитър Димитров може да се завърне в Левски (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!