Бербатов: Бях артист на терена, мога да ви посоча 6-7 световни звезди, които тичат по-малко мен


Бербатов: Бях артист на терена, мога да ви посоча 6-7 световни звезди, които тичат по-малко мен

10325 0

Легендарният български футболист Димитър Бербатов си спомни за престоя си във Висшата лига и определи себе си като "артист на терена". Съвсем наскоро нападателят официално обяви края на своята кариера.

"Бях артист на терена. В началото не го осъзнавах, но за мен беше важно да правя нещо различно. Ако ме гледаш, със сигурност няма да заспиш или да смениш канала на телевизора. Може да е някое малко движение, малък детайл - как докосвам топката или как я контролирам", заяви Митко пред Goal.com.

"Разбира се, че не можеш да играеш с 11 артисти на терена. Няма отбор, който да има нужда от 11 като мен. Нужна е агресия. Играч, който да излезе от терена с липсващ зъб, трева и кръв на фланелката. Питаш някой като Неманя Видич дали е добре, той ти отговаря, че е добре. Оценяваш хора като него, защото той отнема топката и ти я дава. После ти правиш магията. Имах Уейн Руни и Роби Кийн за партньори в атака. Дори да не си говорите много извън терена, оценяваш съотборниците си заради работата ви на игрището заедно. Помагате си взаимно в името на отбора", допълни още той.

"Критиката на някои анализатори за играта ми? Навярно това идваше от факта, че не играя като Руни и Тевес. Но мога да ви посоча 6-7 играчи от световна класа днес, които тичат по-малко, отколкото аз преди. Не е приятно да поставяш етикети. Хората могат да се разкарат. Те не разбират и се опитват да изглеждат умни. След всеки мач проверявах показателите си и се оказваше, че тичам 10-11 километра всеки път. Това не правеше голяма разлика за мен. За мен беше по-важно как се движа и как отварям пространства. Как да взема топката и как да запиша асистенция".

А какво предупреждение отправи Бербатов към Манчестър Юнайтед - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама