Астън Вила с уникален жест към Стилиян Петров (ВИДЕО)


Астън Вила с уникален жест към Стилиян Петров (ВИДЕО)

5579 0

Английският Астън Вила показа пред феновете си новата рубрика, която тимът ще поддържа. Тя се нарича "Иконите" и ще показва интервюта с различни важни играчи за отбора през годините. Голяма чест от клуба оказаха на бившия си капитан Стилиян Петров, който е първият "участник" в продукцията.

Българинът говори за престоя си от седем години на "Вила Парк", както и за отказаната от клуба възможност да продължи да играе, след като преборва левкемията през 2016 година.

"Дойдох в голям отбор. Да си футболист в Англия и то на Астън Вила беше страхотно. Знаех много за историята на Вила и за това колко велик отбор са. Всъщност трансферът ми в отбора бе малко странен. Бях готов да подпиша с Портсмут, там мениджър по това време бе Хари Реднап. Тогава обаче Мартин О'Нийл и Астън Вила платиха по-добра сума и в крайна сметка преминах тук. Преговорите продължиха чак до 03:30 сутринта. Бях работил пет години с О'Нийл в Селтик и постигнахме успехи. Аз знаех какво иска той от мен, а той знаеше защо иска да ме привлече на "Вила Парк".

В близо 20-минутното видео Стенли говори по много различни теми. Там са замесени дебютната му среща с екипа на Вила, голът срещу Дарби Каунти от центъра, партньорството му с Гарет Бари в центъра на терена, битката с левкемията.

"Най-болезнената тема за мен е опитът ми за завръщането през лятото на 2016 година. Когато си играч и знаеш, че идва моментът да кажеш "край", ти се подготвят, знаеш, че това е последният мач и наистина всичко свършва. Когато обаче ти отнемът този момент, това не е приятно. Не можех да го приема. Когато се излекувах, аз не исках просто да играя. Исках да покажа на хората, че ракът е отминал, няма го вече. 

Преди да науча за болестта тежах към 85 килограма, а когато взех решението, че искам да се върна в Астън Вила бях 139. За година и половина аз отслабнах и бях във форма за лятната подготовка. 

ОТ БУРНИТЕ ВЕТРОВЕ В МОНТАНА, ПРЕЗ ГЛАЗГОУ И ЛЕВКЕМИЯТА, ИЛИ "КАК СТИЛИЯН ПЕТРОВ СТАНА МЪЖ"

В крайна сметка ми отказаха нов договор и се почувствах много зле. Имах различни оферти, но исках да остана тук, за да покажа на хората, че всичко започна тук и ще приключи тук. Е, не се получи, заболя ме, но забравям и продължавам напред", коментира Стенли случката от 2016 година, когато чакаше договор от бирмингамци, но така и не получи такъв.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама