3 причини, заради които феновете искат Бербатов отново в Юнайтед


3 причини, заради които феновете искат Бербатов отново в Юнайтед

3601 0

Българският нападател Димитър Бербатов направи сензационно завръщане на "Олд Трафорд". Както става ясно след публикувана снимка на благоевградчанина, на която той е с капитана на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни.

Все пак, завръщането на бившия българския национал е ограничено до използването на възможностите за тренировки в Карингтън, като целта на 35-годишния нападател е да се завърне в английския елит, след като е свободен агент от лятото.

Но феновете на Юнайтед искат от ръководството на клуба да върне обратно на “Олд Трафорд” опитния българин, защото са убедени, че той има какво още да даде на клуба.

Поради тази причина “soccersouls“ отбелязва три причини, заради които връщане на Берба ще зарадва феновете на “червените дяволи”.

Класата и опита на Бербатов

Джанфранко Дзола, Денис Бергкамп, Рууд ван Нистелрой, Робин ван Перси и сега Златан Ибрахимович са някои от най-добрите нападатели, надарени с уникална техника с топката в крака. Към този елитен списък не би било грешно да бъде включен и Бербатов.

Неговото докосване винаги излъчва класа. Начинът, по който той контролира топката понякога ви кара да се чувствате все едно времето е спряло в този момент.

Бързината и издръжливостта са нещо, което избледнява с възрастта, но докосването на играча с топката е нещо, което никога не го напуска.

Техниката не е толкова широко разпространена в настощия отбор на Юнайтед и връщане на Бербатов със сигурност ще придаде класа в този компонент на играта.

Девет сезона в английската Висша лига и то на най-високо ниво с Тотнъм, Юнайтед и Фулъм, с над 300 участия и 122 гола, с безценния си опит Бербатов може да бъде в много полезен за младоци като Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал, които да се учат от него.

Нападател от старата школа

В епохата на нападатели, които действат като първа линия на защитата, която се очаква да бъде на първо място, Бербатов ни отвежда назад във времето, когато единствената отговорност нападателя бе вкарва голове за тима си.

Хората в наши дни, често съдят един играч твърде бързо, ако той не се показва готовност да помага на отбора си в защитната игра. Към Ибрахимович, Месут Йозил и други играчи могат да се отправят много критики за техния вял подход в това отношение.

Същото беше положението и с Берба по време на неговите изяви по английските терени. Той никога не е изпитвал голямо желание да изпълнява задълженията си в защита и винаги имаше свои идеи в главата си.

На 35 години не можете да очаквате Бербатов да се връща в защита и да пресира настойчиво съперника, но това, което той ще гарантира, са головете.

Неговият глад да оплита топката мрежата все още е налице и той може да бъде от голяма помощ за Юнайтед през втората половина на сезона, като се има предвид продължаването на участието им в четири различни турнира.

Ибра и Берба заедно на терена

Златан Ибрахимович, Уейн Рууни, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд. Това са опциите, които Жозе Моуриньо има на свое разположение, за да използва като централен нападател. Това на пръв поглед показва, че не се вижда необходимост да се включи и Бербатов в състава.

Но пък е наистина вълнуваща идеята за Димитър Бербатов и Златан Ибрахимович, които са заедно на терена на “Олд Трафорд”.

Мисълта да гледаме тези двама класни нападатели, истински майстори на играта, заедно на терена в предни позиции за Юнайтед, кара всеки фен да потръпне от вълнение.

Привържениците несъмнено ще се радват това да се случи, въпреки че реално шансовете на Бербатов облече екипа на “червените дяволи”, да не изглеждат никак големи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички