Сръбската федерация наглее: Никой няма да търчи да гледа Партизан срещу българи


Сръбската федерация наглее: Никой няма да търчи да гледа Партизан срещу българи
Снимка: N1info

3664 0

В Сърбия не са доволни от идеята на УЕФА да ги събере в регионална лига с българи, турци, албанци и гърци. За това съдим по реакцията на Сръбската футболна федерация на новината за създаването на няколко лиги в Европа на регионален принцип.

Според ръководителите на сръбския футбол, евентуален мач с български клуб няма да привлече феновете на Партизан, Цървена Звезда или друг сръбски тим, който се пребори за участие в такъв турнир.

"Трудно някой ще се затърчи на стадиона, за да гледа мач Звезда - Стяуа или Партизан срещу някой български тим", коментирали от федерацията пред novosti.rs.

Изказването на представител на Сръбската федерация вбеси не само нас, но и някои местни фенове. "Защо СФФ обижда румънците и българите? И те виждат, че Лудогорец и Астра са в Европа и след зимата. Астра продължава към 1/16-финалите, а от 5 месеца не са получавали заплати. Който няма силна лига, клечи и моли другите", пише сръбски футболен фен.

Ние пък припомняме, че в двете гостувания на Лудогорец на Партизан в Белград стадион "ЮНА" беше почти изцяло пълен. При 2:2 през сезон 2014/15 на стадиона на Партизан имаше 30 000 на трибуните при капацитет 32 887.

Все пак от novosti.rs подхождат със скептицизъм към новината в хърватските медии за Балканската и Регионалната лига. Те изтъкват, че на визитата на Александър Чеферин в Загреб е бил представител само на Сръбската федерация, на никоя от другите държави-участници.

Ако все пак има Регионална лига, тя ще стартира някъде към 2020 година, пишат още в Сърбия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички