БФС ще бистри в Будва създаването на Балканска лига


БФС ще бистри в Будва създаването на Балканска лига
Снимка: БГНЕС

1163 0

Поредна среща за позабравената идея за създаването на Балканска футболна лига ще се проведе тези дни в черногорския град Будва, съобщават в Сърбия. Ръководството на Българския футболен съюз също е поканено и ще присъства, като не е ясно кой ще го представлява.

Освен нас, Сърбия и домакинът Черна гора, поканени на разговори са и представители на Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, македония, Гърция, Кипър, Румъния и Албания.

По този повод срещата е трета поред, като всяка от поканените държави ще бъде домакин на последващи срещи.

"В Будва няма да разговаряме само за Регионалната лига, а и за много други неща като отношенията между федерациите, актуалната ситуация във футбола, изборите във ФИФА", заяви Небойша Ивкович, ген. секретар на Сръбската футболна федерация.

В Сърбия съобщават, че въпреки че проектът за Балканска лига е още далеч, 11-те ръководства ще търсят модел на провеждането й, който в бъдеще би подкрепила и УЕФА.

"Идеята е след края на националните шампионати отборите да се борят за влизане в Регионална лига. Това ще се случва през пролетта, като победителят най-вероятно ще се класира директно в групите на Шампионска лига. Това обаче предстои да бъде одобрено от Европейската футболна централа.

"Идеята е конкуренцията донякъде да е подобна на баскетболната АБА лига (Адриатическата лига), но не всички футболни деятели са съгласни с това", съобщават в Сърбия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички