Балканската лига отново на дневен ред - България ще играе срещу...


Балканската лига отново на дневен ред - България ще играе срещу...

2896 0

Създаването на регионална лига на Балканите продължава да е на дневен ред за УЕФА. Това твърди хърватското издание Sportskih novosti. Този път обаче България влиза в сметките на организаторите на Балканска Шампионска лига.

Нашата страна би могла да се състезава в лига заедно с отбори от Сърбия, Турция, Гърция, Македония, Албания и Румъния.

Хърватите пък, които не искат да играят със сръбски отбори, ще имат отделна лига, в която ще се състезават срещу словенци, чехи, австрийци, унгарци и словаци. Тази лига ще върви през седмицата, за да не се нарушава графикът за мачове от първенствата през уикенда.

Новият президент на УЕФА Александър Чеферин и обкръжението му плануват 4 или 5 регионални лиги, като задължително сърби и хървати няма да са в една надпревара. Това с цел да се избегнат сблъсъците между фенове на двете държави.

В Сърбия обаче си задават въпроса как УЕФА гледа на срещи между клубове от Сърбия и Албания, Гърция и Турция, Армения и Азербайджан и Русия и Грузия.

УЕФА мисли за създаването на отделна лига за бившите съветски републики (Русия, Азербайджан, Армения, Грузия, Молдова), както и за Скандинавска лига.

Слуховете за създаването на нови футболни турнири в Европа и особено на Балканите са били подхранени от визитата на Чеферин в Загреб.

Припомняме, че един от възможните варианти за награда на победителя в Балканската лига е директно участие в Шампионска лига без пресявки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички