В Сърбия: УЕФА одобри Балканска лига, но България мистериозно аут от идеята


В Сърбия: УЕФА одобри Балканска лига, но България мистериозно аут от идеята

4359 0

В Сърбия не са се отказали от идеята за създаването на Балканска лига по футбол. Днес местното издание "Блиц" излезе с информация, че реализирането на този замисъл е пред финализиране, като най-важното условие за това е изпълнено - УЕФА е казала "да".

Европейската футболна централа ще даде 3 млн. евро за изпълнението на плана. Шампионът в тази надпревара ще получи право на директно класиране в груповата фаза на Шампионска лига. Турнирът ще тръгне от 2017 година. 

БФС ще бистри в Будва създаването на Балканска лига

Дотук добре, ако в информацията за лигата не отсъстваха каквито и да било български клубове. Няма представители и на Гърция, Румъния, Кипър и Албания. Само на страни, които са били част от някогашната Югославия.

В Балканската лига сили ще мерят 12 клуба, представители на Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора и Словения.

Единственият проблем засега, според "Блиц", била непоносимостта между феновете от тези страни, но и това можело да се реши, ако имало добра воля.

Интересно защо участниците са така редуцирани, след като идеята тръгна именно от България. Както е известно, първото обсъждане на Балканската лига бе проведено в София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички