"Смазана Италия" след резила с Македония, Киелини със съмнения за поста на Манчини


"Смазана Италия" след резила с Македония, Киелини със съмнения за поста на Манчини
Снимка: Getty Images

2282 0

Европейският шампион Италия беше "унищожен и смазан", след като отново ще пропусне световно първенство. Така коментира Джорджо Киелини, минути след неочакваната загуба на Италия от Северна Македония с 0:1 в полуфинала от плейофите за класиране на Мондиала.

"Гордея се с отбора, който даде всичко от себе си. Ясно е, че сме унищожени и смачкани. Ще остане голяма празнота в нас", коментира Киелини, който замени Джанлука Манчини в 90-тата минута.

"Това е голямо разочарование, въпреки че днес изиграхме добър мач, но за съжаление не можахме да отбележим. От септември до днес направихме грешки, за които си платихме. Надявам се г-н Манчини да запази поста си", добави защитникът. 

Полузащитникът Марко Верати призна, че голът на Северна Македония в добавеното време е "истински кошмар".

"Тази група имаше голям шанс на Световното първенство. Дойдохме в уникала серия без загуба, така че е трудно да приема това, което се случи тази вечер. Всички знаем, че сме дали всичко от себе си, така че е време да си зададем някои въпроси", коментира Верати.

Италия отново не се класира за световно първенство след това през 2018 г., когато това беше прецедент за нацията, която се класираше на всички Мондиали от 1958 година насам. След далечния удар на Александър Трайковски, който ще остане във фолклора на западната ни съседка, европейският шампион ще пропусне второ поредно световно първенство, а Северна Македония ще гостуват на Португалия, предвождана от Роналдо, за да се реши кой от двата тима ще се включи към европейските представителки в Катар в край на календарната година. Мачът е във вторник, 29 март, от 21:45. 

А ето какво мисли и президентът на италианския футбол за бъдещето на Роберто Манчини!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички