Сценарият с двете ЦСКА напът да се повтори в съседно на България първенство


Сценарият с двете ЦСКА напът да се повтори в съседно на България първенство
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

50975 0

Румънският футбол е напът да повтори неприятно постижение на българската Първа лига. Става въпрос за прецедента в едно и също първенство да се състезават два клуба, "родени от един". Както в момента го правят ЦСКА и ЦСКА 1948.

Уникалният случай скоро може да се повтори в румънската Лига 1, където се състезава ФКСБ - претендиращ да е наследник на фалиралия Стяуа. Както е известно, заради натрупани дългове клубът на Джиджи Бекали обяви фалит и се отказа от емблемата си.

Според мнозина по този начин ФКСБ загуби своята идентичност. Сред тях са групата фенове, които създадоха "новия Стяуа", като преди това спечелиха дело за използване на старата емблема. С този знак отборът започна да се състезава в най-ниското ниво на румънския футбол.

В момента обаче Стяуа Букурещ или КСА Стяуа е участник във втора дивизия на северната ни съседка и заема първата позиция. Клубът е с голям шанс да спечели промоция в Лига 1.

"Ако това се случи, в Румъния ще се повтори "българският сценарий" - сблъсък между два клуба, родени от един", пише сръбският "Телеграф". Интересно е да се отбележи, че в КСА Стяуа играе българинът Цветелин Чунчуков. А ето кое е "истинското ЦСКА" според агента Лъчезар Танев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички