Олимпиакос заплашен от изхвърляне от Гръцката Суперлига


Олимпиакос заплашен от изхвърляне от Гръцката Суперлига
Снимка: Getty Images/Guliver

1308 0

Един от най-големите футболни тимове в Гърция е заплашен от изхвърляне от елитния шампионат на Гърция. Става върпос за отбора на Олимпиакос, след като срещу клуба тече разследване за уговаряне на мач, съобщи ‘SDNA’.

Става въпрос за срещата между Олимпиакос и Атромитос през 2015-та година, завършила при резултат 2:1 в полза на тима от Пирея. Президентът на Олимпиакос Евангелос Маринакис пък може да получи забрана да се занимава с футбол доживот. Възможно е той да бъде глобен с 3 милиона евро, тъй като е заподозрян, че е организирал няколко уговорени срещи с участието на отбора между 2014-та и 2015-та година. Треньорът на Атромитос от сезон 2014/15 Рикардо Са Пинто също е сред обвиняемите.

Олимпиакос е най-титулуваният гръцки тим, като е печелил Гръцката Суперлига 44 пъти и Купата на Гърция 27 пъти. Отборът беше пълен доминант в шампионата на южната ни съседка в началото на десетилетието, като спечели титлата 7 поредни пъти. А ето по какъв повод Евангелос Маринакис попадна в медийните заглавия наскоро.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички