Олимпиакос изхвърли Арсенал от Лига Европа в луд мач на "Емиратс"


Олимпиакос изхвърли Арсенал от Лига Европа в луд мач на "Емиратс"
Снимка: Gulliver/GettyImages

6779 0

Отборът на Арсенал допусна изненадваща загуба при домакинството си на Олимпиакос и отпадна от турнира Лига Европа. Възпитаниците на Микел Артета загубиха с 1:2 на „Емиратс Стейдиъм“ след продължения и бяха отстранени от гръцкия тим. Сисе даде аванс на Олимпиакос в началото на втората част, а до края на редовното време други попадения не паднаха. В продълженията първо Пиер-Емерик Обамеянг изравни в 113-тата минута, но Ел Араби в 119-тата прати в екстаз гръцките фенове.

Арсенал първи достигнаха до опасна ситуация в мача, след като Никола Пепе проби, но ударът му срещна гърба на бранител на Олимпиакос. В 34-тата минута Камара проби опасно за гостите от Гърция и имаше шанс да открие резултата, но ударът му бе неточен. В 39-тата минута Александър Лаказет вкара топката във вратата на Хосе Са, но французинът бе в положение на засада.

Второто полувреме започна по отличен начин за отбора на Олимпиакос. Матьо Валбуена центрира от корнер и Папе Сисе отбеляза за 0:1! Малко след това Циникас направи чудесен пробив, като нахлу опасно и принуди Бернд Лено да се намесва. В 75-тата минута Никола Пепе проби опасно, но така и не успя да нанесе завършващ удар. Минута по-късно Арсенал стигна до най-чистото си положение през втората част. Пепе стреля отдалече, след което Хосе Са спаси, а при добавката Лаказет стреля с глава, но неточно. В 82-рата минута влезлият като резерва Лукас Торейра пробва удар отдалеч, но вратарят не бе затруднен. В последната минута от редовното време Ба застраши вратата на Лено с глава, но топката мина встрани и мача влезе в продължения.

В продълженията на двубоя Арсенал започна по-силно, като осъществи натиск пред вратата на гърците, но не успя да достигне до попадение. В 103-тата минута Гаспар получи отличен шанс, но стреля неточно. В 108-мата минута Олимпиакос направиха отлична контраатака, при която Йоргос Масурас стреля и топката срещна напречната греда на вратата на Лено. В 113-тата минута отборът на Арсенал най-накрая стигна до гол. Месут Йозил центрира отдясно и след като Габриел Мартинели игра с глава, топката достигна до Пиер-Емерик Обамеянг, който с красив ножичен изстрел направи резултата 1:1! В 119-тата минута обаче сензацията бе пълна. Олимпиакос получи правото да изпълни ъглов удар, но топката бе изчистена. Последва ново центриране и включилият се Ел Араби засече топката за 1:2! В 122-рата минута Обамеянг направи непростим пропуск след грешка в отбраната на Олимпиакос.

Така Олимпиакос продължава напред в турнира Лига Европа след луд мач на „Емиратс Стейдиъм“. Гърците ще научат своя опонент в осминафиналната фаза на жребия утре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички