Уулвс изпусна златен шанс, Леверкузен и Шахтьор бият като гости


Уулвс изпусна златен шанс, Леверкузен и Шахтьор бият като гости
Снимка: Guliver/GettyImages

1562 0

Отборът на Шахтьор (Донецк) спечели с 2:1 при гостуването си на Волфсбург в първа среща от 1/8-финалите в Лига Европа. Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш откри резултата в 17-ата минута. Брукс изравни в 48-ата, а Антонио донесе успеха на украинския тим в 73-ата минута. И двата тима пропуснаха по една дузпа преди почивката. Двубоят се игра пред празни трибуни заради заплахата от коронавирус.

В друга среща Байер Леверкузен постигна отличен турнирен резултат в първия мач с Глазгоу Рейнджърс от 1/8-финала в Лига Европа. "Аспирините" спечелиха с 3:1 в гостуването си в Шотландия и направиха голяма крачка към продължаване напред в турнира. Германците стояха по-добре на терена на "Айброкс" и съвсем заслужено взеха победата с голове на Кай Хавертц от дузпа в 37-ата, Чарлс Арангис в 67-ата и Леон Бейли в 88-ата минута. Голът за домакините пък реализира Джорд Едмундсон в 75-ата минута, но след това поражение задачата на играчите на Стивън Джерард в реванша ще бъде изключително тежка.

В една от най-интересните срещи изобщо в Лига Европа Олимпиакос и Уулвърхамптън направиха равенство 1:1 в първи мач от 1/8-финалите на Лига Европа. Гола за домакините вкара Юсеф Ел Араби в 54-ата минута, но в 67-ата резервата Педро Нето изравни с помощта на рикошет. От 29-ата минута гърците бяха с човек по-малко след директния червен картон на Рубен Семедо. Двубоят в Пирея беше един от четирите тази вечер, които се играха при закрити врати заради пандемията от коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички