Откри се нов шанс за ЦСКА и "Левски" да влязат в ШЛ?


Откри се нов шанс за ЦСКА и "Левски" да влязат в ШЛ?

1883 0

Инициативата, която ЦСКА поде по времето на "Титан" - организиране на регионална футболна лига за страните от Балканския полуостров, отново е на дневен ред по нашите ширини. От няколко дни в Хърватия, Сърбия и Македония се обсъжда тази идея, като вече има и конкретна година за старта й - 2018-а.

Според изданията президентът на Македонския футболен съюз Илчо Георгиовски е приел ръководната роля в начинанието. Проектът предвижда лигата да се състои от 42 отбора от 13 страни от Югоизточна Европа (шест елиминирани от квалификациите за Шампионска лига и 36 елиминирани от квалификациите за Лига Европа). Мачовете ще се играят през пролетта заради Шампионска лига и Лига Европа.

Президентът на Сръбския футболен съюз Томислав Караджич потвърди, че идеята е обсъждана. "Идеята не е лоша. Обсъждахме я наскоро и на ниво национални футболни асоциации от нашия регион. Разбираме необходимостта от такава лига, всички искаме пълни трибуни и високи приходи, но най-важното е нещата да се случват с грижа за нашите клубове. Така че нека видим кой е най-добрият модел за всички".

Според генералния секретар на Сръбския футболен съюз Зоран Лакович най-накрая има конкретни предложения в насока на самата организация на такова първенство.

Според него преди месец представители на 13-те страни на Балканите са се срещнали в Любляна в рамките на работна група. Те обаче са решили, че не могат да пристъпят към действия, без одобрението на УЕФА. Затова, след конгреса на европейската централа в края на март ще има повече яснота за инициативата. "Нашата позиция е ясна. Искаме да чуем какво мисли за това Европейската централа, за да не тръгнем в грешен път", заяви той, цитиран от mozzartsport.com.

Според изданието едно от предложенията на организаторите ще бъде победителят в състезанието да се класира директно в групите на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички