Ислямска държава е подготвяла атентат на Балканите


Ислямска държава е подготвяла атентат на Балканите

1654 0

Терористичната организация Ислямска държава е тотвела атентат с цел националния отбор на Израел при гостуването му на Албания в световна квалификация в събота.

Атаката обаче е била успешно предотвратена от службите за сигурност на Косово, съобщава "Скай Спортс", позовавайки се на източници от Косово.

От информацията става ясно, че са арестувани 18 души в Косово и други 6 в Албания и Македония. Всички те са били част от клетка на терористичната организация, която сее смърт в Европа и Близкия Изток.

Начело на групата талибани са били двама албанци, които преди са били в Сирия. Планът е бил да има няколко координирани атаки и такава по време на самия двубой, насрочена срещу футболистите и феновете на гостите.

Домовете на всички запозодрени са били претърсени и в тях са били открити множество експлозиви, оръжия и електронно оборудване.

Още в навечерието на срещата между Албания и Израел имаше опасения от подготвян атентат и затова градът-домакин беше сменен в последния момент. Гостите спечелиха двубоя без проблеми с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички