Атентатите преместиха Белгия - Португалия от Брюксел в Лисабон


Атентатите преместиха Белгия - Португалия от Брюксел в Лисабон
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1357 0

Приятелският двубой между Белгия и Португалия, който е част от подготовката за Евро 2016 на двата отбора, все пак ще се състои, информираха преди минути двете футболни федерации.

Един от най-интересните сблъсъци беше насрочен за 29.03 и трябваше да се изиграе на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел, но след атентатите в столицата на Европа беше преценено, че е по-добре да не се състои толкова голямо спортно мероприятие.

"В непрекъснат контакт сме с футболната федерация на Португалия, а сме адресирали и всички възникнали въпроси към местните власти. Но към днешна дата те имат и по-важни дела, с които да се занимават," обясни по-рано в сряда пресаташето на белгийския национален отбор. Часове по-късно властите дадоха своето решение, но все пак се стигна до консенсус.

Сега срещата ще се играе в Португалия, като най-вероятно това ще стане в португалската столица Лисабон.

Белгия отмени и тренировките си във вторник и сряда от съображения за сигурност, след като във вторник при терористични актове загинаха повече от 30 души.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички