Агенти на Мосад ще охраняват футболен мач, заради опасност от ИДИЛ


Агенти на Мосад ще охраняват футболен мач, заради опасност от ИДИЛ

1715 0

В Албания и Косово пристигнаха агенти на израелските служби "Мосад" с цел да помогнат на местните власти при разследването на задържаните джихадисти в двете държави, съобщава "БГНЕС".

Арестуваните планирали терористични нападения срещу израелските футболисти по време на мача между Албания и Израел на 12-ти ноември тази година.

Агентите на "Мосад", заедно с техните албански колеги от отряда "Ренеа", ще отговарят за сигурността на спортистите, а една част от тях ще бъдат и в съблекалните.

Първоначално мачът трябваше да се играе в северната част на Албания, но поради недостатъчна сигурност организаторите решиха той да се играе в Елбасан, в южната част. Израелската футболна федерация поиска мачът да бъде отложен и да се проведе на неутрален терен.

Миналата седмица в Албания и Косово бяха задържани 13 души - 4-ма албански и 9 косовски граждани поради съмнения за връзки с терористичната организация Ислямска държава. Те са имали връзки и с екстремисти от Македония.

Разследващите твърдят, че заподозряните са използвали възможно най-съвремената техника за комуникация. Задържаните в Косово са признали, че са получили заповедите от най-търсения албански терорист Лавридим Мухаджери, който ръководи албанските джихадисти в Сирия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички