Топ футболист в Белгия напуска мигновено заради атентата в Брюксел


Топ футболист в Белгия напуска мигновено заради атентата в Брюксел
Снимка: Златимира Георгиева

1860 0

Звездата на Андерлехт Матиас Суарес е категоричен, че заради терористичните атентати в Брюксел напуска отбора в момента, в който приключи сезона в местната лига. Аржентинецът, който вече 8 години се състезава за най-популярния отбор в страната, е категоричен, че предприема този ход заради сигурността на своето семейство и разказа какви емоции са преминали през него по време на атентата.

"Не си бях у дома, пътувах към тренировка, и чух за атаките по радиото. Беше много страшно. Опитах се да се обадя на дъщеря си, за да видя дали е добре, и дали трябва да отида да я взема. Тренировката бе отменена. Бях ужасен, особено от притеснение за семейството ми," заяви Суарес, цитиран от испанския ежедневник "АС".

Смразяващият разказ за атентатите през очите на белгийски национал

"След случилото се в Париж, всички се промениха. Вече не виждаш толкова хора по улиците, в магазините. Хората почти не излизат, защото ги е страх. В Брюксел има квартал с много джихадисти и хора, които правят ужасни неща. За съжаление, всички знаехме, че нещо такова може да се случи.

Не е заради страната, тя е страхотна. Обичам Белгия и хората тук. Но разговарях с жена ми и агента ми, и за сигурността на семейството ми, съм решен да напусна през юни", категоричен беше Суарес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички