Звяра, който контузи Роналдо и още трима от Португалия на Мондиал 2006 (ВИДЕО)


Звяра, който контузи Роналдо и още трима от Португалия на Мондиал 2006 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

74936 0

Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо се наслаждава на петото си световно първенство по футбол, на което ще опита да стигне и до една от малкото си несбъднати мечти - да спечели световната титла с Португалия. Петкратният носител на "Златната топка" е спечелил почти всичко в кариерата си, но не и световната купа.

 

Първото световно първенство за Роналдо бе Мондиал 2006 в Германия, когато португалците достигат до полуфиналите, но отпадат от Франция. След това губят и битката за бронзовите медали срещу Германия. Турнирът за Кристиано обаче едва не приключва още на осминафиналите, след като се разминава на косъм от тежка контузия.

На 1/8-финалите Португалия се изправя срещу Нидерландия, а по онова време в тима на "лалетата" се подвизава бранителят Халид Буларуз, който е от марокански произход. Още в шестата минута Буларуз влиза брутално в краката на Роналдо, удряйки португалеца в бедрото с бутонката си.

 

Роналдо продължава да играе с болки, но в края на полувремето трябва да напусне принудително терена със сълзи на очите. Това обаче не е всичко от бранителя с прякор Звяра: до края на мача той опитва да контузи и още трима португалци, като в крайна сметка е изгонен с червен картон през втората част. Изгонването му пък предизвиква меле между двата отбора.

Срещата между Португалия и Нидерландия е наречена "Битката при Нюрнберг", известна още като "Клането в Нюрнберг". Причината е, че в мача са показани рекордните общо 20 картона - 4 червени и 16 жълти. По-късно Роналдо заявява, че Звяра умишлено се е опитвал да го контузи през цялото полувреме и е трябвало да бъде изгонен много по-рано.

Цялата история на Мондиал 2006 четете в SportLive.bg!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички