Златно поколение? ИЗМАМА на десетилетието - Белгия е пълен провал в Катар (ВИДЕО)


Златно поколение? ИЗМАМА на десетилетието - Белгия е пълен провал в Катар (ВИДЕО)
Снимка: колаж: Sportlive.bg

36739 0

Ако в първия кръг на груповата фаза на Световно първенство 2022 можеше да се каже, че Белгия е подценила Канада и е спестила сили за следващите кръгове, то след втория ситуацията е коренно различна. "Червените дяволи" се провалиха с гръм и трясък срещу Мароко с 0:2, а проблемите в състава и караниците между играчите станаха медийно достояние преди няколко дни. И "пирамидата" Белгия се сгромоляса с гръм и трясък. 

Бронзовите медалисти от Русия 2018 още имат шанс да се класират напред към елиминациите, но с играта, демонстрирана до момента, това би било истинско чудо. В предаването "Точно попадение" разследваме причините защо се стигна до това крушение на отбора, който беше считан за скрит фаворит за титлата в Катар: 

И, когато се критикува отбор №2 в ранглистата на ФИФА, трябва да се започне от така наречения №1 в отбора... 

Кевин де Бройне няма нищо общо с "най-добър футболист на планетата" 

Когато започна шампионата и след като стана ясно, че Бензема и Мане няма да играят, Де Бройне беше обявен за най-добрия футболист в турнира. След 180 минути игра в Катар, той не просто не е най-добрият в света, дори не е бил в топ 10 на най-добрите на терена в двата мача на Белгия. 

Какво пречи на звездата на Сити да играе така, както го прави в Манчестър Сити? Защо получава всичко, от което има нужда, но е най-слабият играч в нападението на Белгия - пълна дисекция на играта на Де Бройне във видеото! 

Еден Азар приключи с футбола на високо ниво 

В края на сезон 2021/22 белгийският ас каза, че ще видим истинското му лице през настоящия. На база показаното в Катар изглежда на 100% оправдано решението на Карло Анчелоти изобщо да не го използва в Реал Мадрид - нулева експлозивност, нулево положително действие в атака и един единствен пробив, който да напомни, че някога е бил сред големите във футбола.

Защо Еден Азар няма място в титулярния състав на Белгия - във видеото! 

Златното поколение на Белгия - абсолютна пирамида 

Откакто се говори за "златното поколение" на белгийския национален отбор (2012-2014), отборът има всичко на всичко един паметен успех - над Бразилия, както и едно по-сериозно постижение - бронзови медали от Световното 2018. През останалото време Белгия е пълно разочарование и не оправда високите оценки и голямото доверие както на анализатори и специалисти, така и на журналисти и фенове. Защо се получи така - гледайте днешния епизод на "Точно попадение", което се излъчва с подкрепата на Sesame.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички