"Белгия губи един страхотен треньор" - наставникът на Хърватия съжали за решението на Роберто Мартинес


"Белгия губи един страхотен треньор" - наставникът на Хърватия съжали за решението на Роберто Мартинес
Снимка: Getty Images

1635 0

Старши треньорът на Хърватия - Златко Далич, заяви, че съжалява да види как Белгия губи страхотен треньор в лицето на Роберто Мартинес. Наставникът на "червените дяволи" обяви решението си да се оттегли от отбора след безславното отпадане още в груповата фаза на Мондиал 2022.

*Вчера, 1 декември, хърватите завършиха 0:0 с белгийците и по този начин грабнаха втория "билет" за 1/8-финалите в Катар (пълно класиране в Група "F").

"Мисля, че Белгия губи един страхотен треньор. Съжалявам, че трябва да си тръгне", каза Далич на пресконференцията си след мача, а след това отговори и на въпрос за своето бъдеще: "Моят проект, върху който работя, е Евро 2024 и финалите в турнира Лига на Нациите. Когато приключа с тези два ангажимента, ще видя как ще продължи пътят ми".

"Много мачове завършиха c изненадващи резултати на това Световно първенство. Дания и Белгия не преминаха в следващата фаза и може би периодът, в който се играе Мондиал 2022 е допринесъл за това. Ние отиваме на осминафинал и ще видим какво ще се случи там", каза селекционерът на Хърватия. 1/8-финалът срещу Япония е на 5 декември от 17:00 часа!

ВИЖТЕ ОЩЕ - Още едно спорно решение от ВАР в Катар - този път в ущърб на Хърватия! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички