"Заслужавахме да загубим с по-голяма разлика" - Ерве Ренар болезнено откровен след Саудитска Арабия 1:2 Мексико


"Заслужавахме да загубим с по-голяма разлика" - Ерве Ренар болезнено откровен след Саудитска Арабия 1:2 Мексико
Снимка: Getty Images

1189 0

Старши треньорът на Саудитска Арабия - Ерве Ренар, заяви, че вратарят Мохамед Ал-Овайс е спасил тима от унизително поражение срещу Мексико и че е нямало да бъде незаслужено, ако отборът му е бил загубил дори с по-голям резултат!

"Зелените соколи" отстъпиха с 1:2 на "ацтеките" в сряда вечер, като резултатът попречи и на двата отбора да заемат едно от първите две места в Група "С" на Мондиал 2022 и така да се класират за 1/8-финалната фаза.

"Резултатът не отразява реалността в мача с Мексико. Заслужавахме да загубим с по-голяма разлика, но Ал-Овайс ни спаси", откровен бе Ренар на пресконференцията си след мача и допълни: "Той ни спаси още в 3-ата минута и задържа нулевото равенство до полувремето. Не можехме да се противопоставим на енергията и ентусиазма на Мексико в единоборствата. Беше ни трудно физически, а контузията на Али Ал-Булайхи се отрази много зле на защитата ни".

54-годишният Ренар обаче отказа да се оправдава с отсъствието на четирима основни играчи, които бяха на терена при знаменитата победа с 2:1 над Аржентина в 1-ия кръг в Катар: "Отборът включва 26 играчи и трябва да се справяме с тези, които са налични. Да, контузиите ни повлияха, но те не са оправдание. Срещу Полша ние бяхме по-добрият отбор, но не бяхме ефективни в завършващата фаза", констатира той, а за финал каза, че в съблекалнята е поздравил тима за представянето му на турнира и "начерта" следващата цел пред него:

"Дадохме всичко от себе си в тези три мача и работата, която свършихме, няма как да бъде забравена. Горд съм от играчите и от отбора, но днес не заслужавахме победата. Това, което ни се случи на нас, повтаря съдбата на отбори като Катар и Мароко. Изключително трудно е да се класираш за следващата фаза на световно първенство. Саудитска Арабия е правила това веднъж - през 1994 година. Можем само да мечтаем отново да бъдем във фазата на директните елиминации. Сега имаме време да се подготвим за Купата на Азия, която вероятно ще бъде в края на следващата година. Нашите цели са да спечелим този турнир и да се класираме за следващото световно първенство".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - След загубата на Франция от Тунис на Мондиал 2022 - "петлите" пуснаха жалба до ФИФА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички