Втори отбор остана без треньор след отпадане на Мондиал 2022 - Мексико ще си търси нов селекционер


Втори отбор остана без треньор след отпадане на Мондиал 2022 - Мексико ще си търси нов селекционер
Снимка: Getty Images

30593 0

Старши треньорът на Мексико - Херардо Мартино, обяви, че договорът му е приключил с последния съдийски сигнал на мача срещу Саудитска Арабия от Група "С" на Мондиал 2022!

"Ацтеките" победиха с 2:1, но това се оказа недостатъчно за класиране на 1/8-финалите - "Ел Три" завърши с 4 точки, колкото има и вторият Полша, но по-добрата голова разлика на Левандовски и компания се оказа решаваща. 

"Аз съм първият отговорен за това ужасно разочарование и срама, който допуснахме. Като отговорен за него, това ме натъжава много. Поемам пълна отговорност за тази голяма издънка", обяви Тата Мартино след двубоя и допълни: "Моят договор приключи в момента, в който съдията свири сигнала за край на мача и нямаше какво повече да се направи".

Мексико отпада в груповата фаза на световно първенство за пръв път от 1978 г. насам и след като в последните 7 мондиала неизменно стигаше до осминафиналите.

60-годишният Мартино застана на треньорския пост през 2019 година, след като изведе американския Атланта Юнайтед до титлата в местната Мейджър лийг сокър. Мексико обаче се класира трудно за Катар 2022, губейки като гост и от САЩ, и от Канада. Тимът загуби и финалите на КОНКАКАФ Лигата на нациите и на "Голд къп" от американците, а допълнително напрежение се създаде и от факта, че в състава за Мондиал 2022 не бе извикан водещият голмайстор на тима Хавиер Ернандес - Чичарито.

Мартино, който е бивш старши треньор на Аржентина и Парагвай, се разделя с Мексико с баланс 42 победи, 12 равенства и 12 загуби в общо 66 мача. Припомняме, че това е втори случай на раздяла - във вчерашния 30 ноември Карлош Кейрош подаде оставка след отпадането на Иран от Световното!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички