Защитникът на Аржентина Николас Отаменди обясни за култовата снимка: Не е подигравка, просто им отговорихме


Защитникът на Аржентина Николас Отаменди обясни за култовата снимка: Не е подигравка, просто им отговорихме
Снимка: GettyImages

2864 0

Аржентина излезе като победител от 1/4-финалния двубой с Нидерландия и продължи похода си към мечтания трофей от Световното първенство в Катар. Успехът на "гаучосите" над "лалетата" обаче не беше никак лесен.

Въпреки че поведоха с 2:0, възпитаниците на Лионел Скалони допуснаха частичен обрат до 2:2, след който победителят трябваше да бъде решен с дузпи. Срещата между двете страни предостави истинска наслада за феновете - голове, емоции, но и нещо, което до голяма степен липсваше на Мондиала, а именно - грубости и саморазправа.

Испанският съдия на мача Антонио Матеу Лаос постави рекорд, показвайки цели 18 картони за двата отбора. Числото обаче никак не беше пресилено, а напротив - двата тима играха изключително грубо и на няколко пъти се стигна до ексцесии и физическа саморазправа.

Мръсните игри продължиха и при изпълнението на 11-метровите наказателни удари. Именно това стана повод за заснемането на историческия кадър, в който "гаучосите" ликуват пред лицата на унилите опоненти. Това обаче южноамериканците не са сторили в знак на подигравка, а в отговор на предходни действия на съперника, казва защитника на отбора Николас Отаменди.

"Отпразнувах в лицата им, защото имаше един играч на Нидерландия, който при всяка наша дузпа, идваше и казваше някои неща на нашите състезатели. Снимката е извадена от контекст, отпразнувахме така в отговор на случилото се", заяви бранителят след двубоя.

Ето защо треньорът на "гаучосите" Лионел Скалони определи срещата като грозна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички