Въвеждат правило във футбола, с което голът на Меси от финала би бил редовен


Въвеждат правило във футбола, с което голът на Меси от финала би бил редовен
Снимка: Getty Images

1859 0

Измина над месец след финала на Световното първенство по футбол. Аржентина и Франция предложиха голямо футболно зрелище, но въпреки това останаха някои ситуации, които бяха дискутирани твърде дълго време след големия мач.

Една от тях бе при втория гол на Лионел Меси. Той падна в продълженията - в 108-ата минута, когато се разписа от непосредствена дистанция след чудесна асистенция. Съмненията идвам не от нещо, което Меси е сторил, а от действие на съотборниците му.

Излизат кадри, на които се вижда как те са нахлули на терена секунди преди Меси всъщност да се е разписал. А при наличие на терена на футболисти извън тези, които участват в двубоя към момента, главният рефер трябва да паузира срещата.

Авторитетното руско издание Sport Express информира, че борда на Международната футболна асоциация ще направи промяна в това правило. Това, в което се изразява различното, е, че главният съдия трябва да спре играта в такъв момент, но само ако навлезлите на терена играчи влияят по някакъв начин на случващото се.

Това правила все още не е прието, но ако бъде факт - то около попадения като това на Меси от финала няма да има никакви съмнения дали са редовни.

Само преди часове пък аржентинецът се изправи във вероятно последния директен дуел с големия си съперник за 21-ви век. В Испания отговориха какво каза Роналдо, когато поздрави Меси (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички