"Той ме унищожи психически": Величие на италианския футбол помни до ден-днешен срещата си с Лео Меси


"Той ме унищожи психически": Величие на италианския футбол помни до ден-днешен срещата си с Лео Меси
Снимка: Getty Images/Gulliver

14615 0

В интервю от 2021 година легендата на Италия и Милан - Алесандро Неста, призна, че иконата на Барселона - Лионел Меси, е унищожил психиката му по време на двубоите на двата тима в Шампионска лига през сезон 2011/12.

Неста си спомня тогава колко безпомощен го е направил Меси по време на срещите им преди 11 години. Италианската легенда, която беше на 35 години, когато се изправи срещу Меси, разкри, че седемкратният носител на Златната топка е минавал през него безброй пъти и го е карал да се чувства по-възрастен, отколкото всъщност е бил.

"В 10-ата минута го ритнах и след това паднах на земята. После протегна ръка, за да ми помогне да стана. Бях на земята и когато отворих очи две секунди по-късно, видях лицето му и ръката му, докато искаше да ми помогне да стана. Това ме унищожи психически. Това, което ме депресира е, че за десет минути той мина през мен 10 пъти... Накара ме да се чувствам много стар", разкрива Неста пред "Calciatori Brutti".

Милан и Барселона се срещнаха четири пъти в Шампионска лига през този сезон, два пъти в груповата фаза и два пъти на четвъртфиналите. Барселона, водена от Меси, спечели два мача и завърши наравно в другите два. В тези срещи Меси се отчете с общо 3 попадения и 2 асистенции.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Прекрасният гол на Меси, който вгорчи дебюта на Роналдо за Ал Насър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички