Първа треньорска оставка след неуспех на Мондиал 2022 - Иран остана без селекционер!


Първа треньорска оставка след неуспех на Мондиал 2022 - Иран остана без селекционер!
Снимка: Getty Images

3981 0

Старши треньорът на националния отбор на Иран - Карлош Кейрош, подаде оставка след отпадането на тима от Световното първенство по футбол. Новината бе съобщена лично от португалския специалист в социалната мрежа "Instagram"!

"Приятели, във футбола няма морални победи и няма нищо неморално в това да не постигнеш целите си, след като дадеш всичко от себе си с желание за победа", започва постът на 69-годишния Кейрош, след като Иран завърши на трето място в Група "В" с актив от 3 точки.

"Беше чест и привилегия отново да стана част от това футболно семейство. Вярвам, че вие заслужавате пълно уважение, осигурявайки доверие на вашата страна и футболни фенове. Пожелавам на всички щастие, мир, успех и здраве", пише още в изявлението на наставника.

*Той пое националния отбор на Иран за втори път през месец септември. Първият му период на поста беше между 2011 и 2019 година, а под негово ръководство "персите" взеха бронзови медали от Купата на Азия през 2019 година! В хода на треньорската си кариера Кейрош е бил начело и на Португалия, ОАЕ, Южна Африка, Колумбия и Египет. На клубно ниво е работил в Спортинг Лисабон, Ню Йорк Ред Булс, Нагоя Гампус и Реал Мадрид. В два периода той бе и асистент в щаба на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Достойно: Треньорът на Иран поздрави САЩ и не пожела да коментира спорен момент поради 2 причини

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички