Лионел Меси повтори на Мондиал 2022 постижение на Стоичков от САЩ'94


Лионел Меси повтори на Мондиал 2022 постижение на Стоичков от САЩ'94
Снимка: Getty Images/Guliver

2294 0

Капитанът на Аржентина Лионел Меси повтори постижение на Христо Стоичков от САЩ'94. 35-годишният нападател се разписа от дузпа в полуфинала срещу Хърватия (3:0). Така той вече има поне по едно попадение във всеки един от мачовете от елиминационната фаза на Мондиал 2022 до момента.

Подобно нещо са правили още само петима играчи, сред които и легендата на българския футбол Христо Стоичков. Камата стори това в САЩ преди 28 години, когато последователно наказа Мексико, Германия и Италия.

Важно е да се уточни, че въпросното постижение е възможно от Мондиала в Мексико през 1986 година насам, когато за първи път беше въведена осминафинална фаза.

Останалите играчи, разписвали се на осминафинал, четвъртфинал и полуфинал от едно първенство са Салваторе Скилачи (Мондиал’90), Роберто Баджо (Мондиал’94), Давор Шукер (Мондиал’98) и Уесли Снайдер (Мондиал 2010). А ето по какъв показател Меси е вече номер едно на мондиали. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички