1/4-финалите на Световно първенство 2022 в 60 секунди - кой ще се класира напред? (ВИДЕО)


1/4-финалите на Световно първенство 2022 в 60 секунди - кой ще се класира напред? (ВИДЕО)
Снимка: колаж: Sportlive.bg

2712 0

Четвъртфиналите на Световно първенство 2022 започват след 24 часа и, въпреки че в поне два от мачовете има отчетлив фаворит, навлизаме във фазата, в която абсолютно всичко е възможно. 

1/4-финалите на Световно първенство 2022 - кой ще продължи напред? 

Бразилия продължава да е абсолютен фаворит на платформи за спортни залози и казино игри като Sesame.bg, но пък съперникът на тима - Хърватия, игра финал през 2018 година. Франция - Англия определено е черешката на тортата в програмата на Световното, но пък в същото време Лионел Меси и Аржентина имат първия си сериозен тест - Нидерландия. 

Мароко се изправя срещу другите иберийци в Катар - Португалия, дни след като отстрани Испания. Какво да очаквате във всеки един от тези мачове, гледайте в 60 секунди във видеото (или продължете да четете): 

Бразилия - Хърватия (петък, 17:00 часа) 

"Селесао" върна спомените за "жого бонито" от 2002 година в част от мачовете си в Катар. Винисиус, Неймар, Ричарлисон и Рафиня изглеждат като нападение, което никоя защита не може да спре. Хърватите обаче не трябва да бъдат отписвани. Те ще излизат на терена в ролята на абсолютен аутсайдер - такава, каквато им беше отредена в Русия. Знаем какво стана там (вижте анализа на тази среща в 60 секунди във видеото). 

Нидерландия - Аржентина (петък, 21:00 часа) 

Първият голям тест за Лионел Меси и "гаучосите". "Лалетата", с малки изключения, изглеждат като най-подготвеният отбор чисто тактически на Световното по футбол. Луис Ван Гаал има ясна визия как трябва да играе неговия тим, ясна стратегическа постройка и за пръв път ще играе с отбор, срещу който ще има повече празни пространства за играчи както Депай, Дъмфрис и Коди Гакпо. "Лесното" за Аржентина и Меси изглежда приключи и ще е интересно как ще се справи шампионът на Копа Америка срещу първия си голям съперник в Катар. 

Мароко - Португалия (събота, 17:00 часа) 

Мароканците играха 120 минути и нямат достатъчна дълбочина в състава, след като отстраниха Испания след дузпи. Въпреки това, ако Португалия подцени африканската страна, то проблемите за "евро селесао" ще бъдат много сериозни: 

Англия - Франция (събота, 21:00 часа) 

Безспорно най-непредвидимият двубой от четвъртфиналите на Световното по футбол. "Трите лъва" имат едно от най-добрите нападения до момента в турнира, както и на хартия най-добрата защита. Островитяните се изправят срещу отбор, който мечтае да се превърне в първия след Бразилия и Италия, който защитава световната си титла - нещо, което не се е случвало, откакто на шампионата играят 32 отбора. 

Франция разполага с най-добрия реализатор до момента (Килиан Мбапе), отличен синхрон в атака и представяща се по-добре от очакваното халфова линия. Англия, от своя страна, демонстрира, че може да бие по всевъзможни начини - за разлика от 2018, когато демонстрира способност да печели най-вече със статични положения. Чака ни легендарен сблъсък - вижте какво може да очаквате от него (а след това разгледайте и другите интересни теми в предаването "Точно попадение") .

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички