ВИДЕО: Всеки пропуск при дузпите за Франция срещу Аржентина и магията на Мартинес


ВИДЕО: Всеки пропуск при дузпите за Франция срещу Аржентина и магията на Мартинес
Снимка: GettyImages

4337 0

Аржентина се превърна в новия световен шампион, след като триумфира над Франция след изпълнението на дузпи - 4:3 (2:2 в редовното време, 3:3 при продълженията и 4:2 при изпълнението на наказателните удари).

Килиан Мбапе бе големият герой за "петлите" в надпреварата, а и в самия финал, след като се отчете с хеттрик, а освен това реализира и първата дузпа в последната фаза на двубоя.

И това обаче не бе достатъчно на Франция, тъй като при наказателните удари "гаучосите" бяха безгрешни, докато двама от европейците нямаха този късмет.

След като Мбапе и Меси реализилаха първите две дузпи - опитът на Кингсли Коман, бе париран в долния ляв ъгъл от вездесъщият Емилиано Мартинес. При втория опит на "гаучосите" - Пауло  Дибала, появил се единствено, за да бие дузпа даде преднина на Аржентина.

Трети от Франция се нагърби да изпълнява Чуамени, която не намери очертанията на вратата и постави в твърде неприятна позиция съотборниците си. До последния съдийски сигнал Паредес и Монтиел от Аржентина се разписаха, докато голът на Коло Муани не бе достатъчно за златото на "петлите".

Video edited on Kapwing

Вижте защо Килиан Мбапе е №1 в историята на финалите на Световните първенства!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички