ВИДЕО: Тежка, мрачна, но заслужена - реалността за Роналдо на Световно първенство 2022


ВИДЕО: Тежка, мрачна, но заслужена - реалността за Роналдо на Световно първенство 2022
Снимка: Istock/Sportlive.bg колаж

7269 0

Всяко начало има и своя край - изглежда краят на Кристиано Роналдо като един от най-плашещите и доминиращи футболисти настъпи, то с гръм и трясък - първи във Висшата лига, а сега и на най-голямата футболна сцена - Световно първенство 2022 в Катар. 

Португалецът, който е дал толкова много на футбола и най-вече на своята родина (най-вече във футболно естество), има една последна мисия - да преглътне собственото си его и да остави "селесао" да продължи естественото си развитие. А именно - без него, поне в титулярния състав (гледайте видеото, за да разберете защо Роналдо не е необходим на Португалия за триумф в Катар, или продължете да четете). 

Новото лице на Португалия без Кристиано Роналдо на Световното по футбол

Началото беше дадено срещу Швейцария, след като нерешителният Фернандо Сантош изненада с шокиращ ход - извади Кристиано Роналдо от титулярния състав. И това даде мигновен ефект - неговият заместник Гонсало Рамош вкара първия хеттрик не само на Световното, но и в елиминациите от 32 години насам. 

Атаката на "селесао" изглеждаше флуидна, непредсказуема, бърза и невъзможна за спиране. Рамош, от своя страна, беше бърз, безкомпромисен и винаги на точното място. Пресата на тима не беше компрометирана, защото всички се движеха заедно - най-големият проблем в играта на Роналдо с напредването на възрастта.

И всички тези фактори доведоха до най-разгромната елиминационна победа на световни първенства от 2014 година насам. Също така 6:1 над Швейцария е най-големият резултат в историята на осминафиналите, откакто съществува като отделна елиминационна фаза. 

Новата, непозната роля на Кристиано Роналдо 

Роналдо трябва да свикне с тази нова роля по-бързо, отколкото е очаквал. След 3 мача, в които беше титуляр и не стори нищо съществено на терена, Кристиано трябваше да гледа от скамейката как Португалия просто играе по-добре без него. И в това няма нищо лошо - той все още има какво да даде на Португалия. 

Опитът му е безценен, а ролята му на Световното все още не е изчерпана. Със сигурност, дори от пейката, Роналдо може да се окаже с ключова роля, влизайки в игра срещу по-изморен съперник. Той обаче не е способен да изиграе 90 минути на пълни обороти, което автоматично прави решението да бъде изваден от титулярния състав правилно. 

На хартия, Роналдо би трябвало да е доволен от случващото се, защото силите му могат да бъдат използвани в края на възлови мачове - а такива предстоят. На практика обаче е интересно кое ще надделее - желанието му Португалия да стигне възможно най-далеч или мечтата му да вдигне световната титла, а той да е в центъра на вниманието (гледайте видео за пълен разбор на играта на Португалия с и без Роналдо в състава). Сементът е част от предаването "Точно попадение", което се излъчва със съдействието на Sesame.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички