ВИДЕО: Последният път, когато Аржентина и Нидерландия се срещнаха, "гаучосите" ликуваха


ВИДЕО: Последният път, когато Аржентина и Нидерландия се срещнаха, "гаучосите" ликуваха
Снимка: GettyImages

1683 0

Аржентина и Нидерландия излизат един срещу друг в откриващия четвъртфиналите ден на Световното първенство в Катар. "Гаучосите" ще опитат да направят голяма стъпка към мечтания триумф, докато "лалетата" се надяват да повторят постижението от 2010 г., когато достигат финал на Мондиала в Южна Африка.

Аржентина - Нидерландия е една позната среща, но винаги с непредсказуем край. Последният път, когато тези два съперника се срещнаха беше именно на най-голямата футболна сцена. 

На Световното първенство в Бразилия през 2014 г. южноамериканците и европейците влязоха в ожесточена битка. Битка, която решаваше единия финалист на Мондиала. За да бъде драмата пълна, всичко се реши с дузпи. При 11-метровите наказателни удари обаче Аржентина бе категоричният доминант, побеждавайки с 4:2. 

Огромна заслуга за успеха имаше вратарят Серхио Ромеро, който затвърди страхотното си представяне на финалите с 2 спасени дузпи, с които отказа "лалетата" по пътя им към втори пореден финал на този форум.

Този двубой е и повод за желание за реванш от страна на Нидерландия, чийто състав е достатъчно класен, за да се противопостави достойно на Лео Меси и компания.

Ето къде по ТВ може да гледаме интригуващия двубой между "гаучосите" и "лалетата"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички